Treurnis zondagnamiddag bij al wie nauw betrokken was bij het reilen en zeilen van VC Herentals. De nipt gemiste titel met bijhorende promotie liet de eerste uren diepe sporen na bij spelers, entourage en supporters.

Speaker en dj van dienst Jef probeerde er nog met een overwinningslied de moed in te houden maar hij werd vriendelijk verzocht de muziek stil te leggen. Zo diep zat iedereen.

Trainer Luc Beyens probeerde net als alle spelers de 0-0 op eigen manier te verwerken. Luc Beyens : "De wedstrijd had alles wat je van zulke belangrijke wedstrijd kan verwachten, we kregen kansen, het zat niet mee. Scoren blijft nu eenmaal belangrijk om te winnen. Het tikkeltje geluk ontbrak vandaag."

De trainer hoopt de kopjes van de spelers deze week nog in de goede richting te krijgen. "Het missen van de titel is bij de groep hard aangekomen. We krijgen nu gelukkig tijd om alles een beetje te verwerken."

Na een kwartier trok de trainer met zijn spelers de kleedkamer in. De kleedkamerdeur bleef minutenlang gesloten. De peptalk was begonnen.

Wedden dat hij de ploeg opnieuw op het goede spoor zet?

De eindronde start op donderdag 10 mei. Gelukkig voor VC Herentals zit daar nog een bekerwedstrijd tegen Houtvenne tussen. Die wordt dinsdag 1 mei om 14u op het terrein van VC Herentals gespeeld.